Liqui Moly 5120 Super přísada do nafty 250 ml

Novinka

Hodnocení: 5.00 / 5 5 / 5 (3 hodnocení)

LIQUI MOLY SUPER DIESEL ADDITIV 250ML
Specifikace Liqui Moly Super Diesel Aditiv 250 ml Popis produktu Aditivum do nafty, obsah 250ml, zvyšuje životnost dieselového vstřikovacího čerpadla
...

Zobrazit podrobnější popis

Výrobce:LIQUI MOLY
Kód:LM5120
EAN:4100420051203

skladem

Na prodejně: ano
Na expedičním skladu: ano

347 Kč

LIQUI MOLY SUPER DIESEL ADDITIV 250ML

Specifikace Liqui Moly Super Diesel Aditiv 250 ml

Popis produktu

Aditivum do nafty, obsah 250ml, zvyšuje životnost dieselového vstřikovacího čerpadla

Liqui Moly Super přísada do nafty

Super přísada do nafty

Super přísada do nafty je kombinace účinných látek s čisticími a dispergujcími vlastnostmi, chránícími materiál. Super přísada do nafty je sladěná s dnešními motory, provozními látkami a provozními podmínkami. Na základě zvýšené zápalnosti je palivo (lépe spalováno ve studeném provozu. Snižuje to také obtěžování zápachem výfukových plynů. Super přísada do nafty je určena pro všechny dieselové motory a druhy paliv pro dieselové motory a může být používána ve všech dieselových motorech, zvláště také v moderních vysokotlakých dieselových motorech, v osobních automobilech, traktorech, stavebních strojích a stacionárních motorech. Hodí se znamenitě ke konzervaci motorů, když tyto budou na delší dobu odstaveny.

Vlastnosti Super přísady do nafty

Super přísada do nafty je samočinně mísitelná, zabraňuje usazeninám v palivovém systému a ve spalovacím prostoru. Udržuje vstřikovací trysky čisté od zanesení pryskyřičnými usazeninami, brání jejich zapékání a zaručuje lepší spalování paliva. Výsledek: nižší specifická spotřeba paliva a maximální výkon motoru. Super přísada do nafty zvyšuje mazivost paliv pro dieselové motory s nízkým obsahem síry (low sulphur diesel podle DIN EN 590) a chrání rozdělovací vstřikovací čerpadla před opotřebením.

Jak se Super přísada do nafty používá?

Přidávat do paliva každých 2.000km - jedna plechová dóza obsahu 250 ml je postačující pro 75 l paliva pro dieselové motory - optimální dávkování je v poměru 1:300 - k odstavování a konzervaci motoru postačí 1% Super přísady do nafty v palivu pro dieselové motory. Dodržovat předpisy pro konzervaci. - Super přísada do nafty se může přimíchávat do paliva v libovolnou dobu.

Jak účinkuje SUPER přísada do nafty?

Zkoušky v ústavu Automobile Pruftechnik Landau GmbH prokázaly: Již během osmi provozních hodin se vyskytnou usazeniny, které snizují výkon motoru až o 10% a způsobují špatné hodnoty výfukových plynů. Účinné látky obsažené v Super přísadě do nafty čistí znečištěné motory a zabraňují dokonce vzniku znečištění u nových motorů. Obsázený Lubricity Improver poskytuje palivům pro naftové motory dostatečnou mazáci schopnost. Díky zlepšení cetanového čísla se palivo spaluje měkčeji a šetrněji. Antioxidanty zabraňují korozi.

Zkoušená účinnost

LIQUI MOLY podrobil Super přísadu do nafty již v městském dopravním podniku Ulm/Neu-Ulm jednoročnímu trvalému testu. Průměrně ušetřilo sedm autobusů více než 3% paliva - díky motorům vyčištěným touto přísadou. Po zkoušce v každodenním provozu nechala LIQUI MOLY provést test u nezávislého, renomovaného ústavu. Super přísadu do nafty zkoušela zkušebna Automobil-Pruftechnik-Landau GmbH (APL).

Co se zkoušelo?

Vozidla s moderními dieselovými motory a přímým vstřikováním se stále více vyskytují v silničním provozu. Jejich agregáty jsou podstatně složitější a proto náchylnější na znečištění. Aby si zachovaly svou přesnost, musejí vstřikovací trysky, které tvoří hlavní složku motorů, zůstávat volné od usazenin. Zkušební postup měl ukázat, že paliva mohou vytvářet usazeniny.

Průběh zkoušky

Zkouška standardní směsí paliva pro dieselové motory se prováděla po dobu 64 hodin. Během prvních 32 hodin vytvořili inženýři firmy APL pomocí zinkové sloučeniny usazeniny v otvorech vstřikovacích trysek, které snižují průtok paliva a tím i výkon motoru a zhoršují tvar l vstřikovacího paprsku a emisi pevných částic a výfukových plynů. „Zinek v palivu je často vyskytující se problém. Uvolňuje se z čerpadel i paliva obsahujících mosaz, pájených spojů nebo z nárazových plechů v palivových nádržích obsahujících mosaze říká Dipl.-lng. Peter Kunz, který se o zkoušku stará. l Ve druhé fázi zkoušky přimíchali do paliva přísadu. Výsledek: APL potvrzuje čisticí působení přísady Super Diesel Additiv. „Při použití 1 přísady u nových motorů zachovají si tyto motory plný výkon; zůstávají jako nové. Starší a znečištěné motory získávají na výkonu a lepší hodnoty výfukových plynů; díky vyčištěným tryskám zní závěr Petera Kunze. Před zkouškami byl skeptický. Ale po zkouškách byl vedoucí zkoušek ohromen. „Přísada udělala vše, ale opravdu vše lépe" Od té doby využívá APL přísadu Super Diesel Additiv k čištění zkoušených motorů.

Závěr zkoušky ​Super přísada do nafty čistí znečištěné motory a udržuje nové agregáty čisté!

Kdo je APL? ​APL, založený v roce 1989, je neutrální a nezávislý vývojový poskytovatel služeb s mezinárodní dobrou pověstí, který pracuje pro celosvětový okruh zákazníků z automobilového průmyslu, olejářského průmyslu a výrobců aditiv. Podnik je specializovaný na mechaniku motorových a pohonných jednotek jakož i na jejich provozní látky. Na téměř 145 nejmodernějších zkušebních zařízeních používá více než 700 pracovníků nejmodernější měřicí techniku.

Anonym

Hodnocení: 5.00 / 5

23.8.2023

dělá co má a pokud ho pravidelně aplikujete, je to viditelně znát na chodu motoru

doporučuji

Anonym

Hodnocení: 5.00 / 5

17.7.2020

nejúčinější aditivum do nafty, které jsem vyzkoušel, od prvních kilometrů v nádrži, je znát tižší chod motoru a výrazně lepší akcelerace.

Anonym

Hodnocení: 5.00 / 5

8.8.2018

Kulivovanejsi chod motoru