BG 105 QUICK CLEAN 325 ML

BG 105 bylo nahrazeno produktem BG 109.

Zobrazit podrobnější popis

Výrobce:BG
Kód:BG105
EAN:766041100061

nelze koupit

Další varianty produktu

BG 109 EPR 325 ml - proplach motoru

303 Kč

skladem

BG 105 Dekarbonizace diferenciálů, manuálních převodovek a motorového prostoru.

BG 105 QUICK CLEAN 325 ML - byl nahrazen produktem BG 109

BG 105 QUICK CLEAN 325 ml efektivně a rychle odstraňuje houževnaté úsady, kaly, nahromaděné láky v součástech diferenciálů a manuálních převodovek. Účinně předchází opotřebení namáhaných ložisek a převodů. Dále se používá k efektivnímu čištění a odstranění měkkých úsad z dolní části motoru klasickým proplachem, popřípadě k ručnímu čištění spodku motoru po sejmutí olejové vany. 

Pokud vlastníte automatickou převodovku, poté použijte pro Vaši převodovku BG 106 

POZOR: Pro snadné použití obsahů plechovek doporučujeme přikoupit originální nacvakávací nálevku BG 

 

Pohled odborníka:

Quick Clean for Engines BG 105 obnovuje výkon a výkon vašeho motoru rychlým a účinným odstraněním nahromaděných usazenin, které se tvoří v řemenu pístního kroužku, hydraulických zvedácích, vahadlech a dalších důležitých částech motoru. 

Postup použití:

Doporučujeme nalít obsah celé plechovky BG 105 do ohřáté převodovky na provozní teplotu, jet auto projet na cca 15 minut a provádět průběžně řazení přes všechny převodové stupně nahoru a zpět (několikrát zopakovat, čím více cyklů, tím lépe), aby se olej s čističem dostal do všech pohyblivých částí převodovky. Poté olej bezprostředně vypusťte a nalijte novou olejovou náplň dle norem výrobce Vašeho vozu a modelu.

Přípravek BG 105 lze použít i k proplachu diferenciálů a pomocných rozvodovek. Zde aplikujte cca 1/2 plechovky na náplň, která má nejčastěji cca 1 litr a vezměte auto na krátkou projížďku cca 10 min. Určitou variantou je nechat pohon projet přímo na zdviži. Jakmile je projížďka ukončena, doporučujeme co nejdříve kompletní náplň rozvodovky nebo diferenciálu, vypustit a napustit novou, opět dle norem výrobce pro konkrétní segment Vašeho vozu.

Do nového převodového oleje manuální převodovky doporučujeme přidat aditivum do diferenciálů a úhlových rozvodovek BG 328, čímž dosáhnete maximální ochrany díky vytvoření silného mazacího filmu, snížíte tak výrazně tření a provozní hluk převodového ústrojí.

Pokud je produkt použit na čištění prostoru motoru - především vany motoru, použije se stejně jako produkt BG 109. Nalije se do motoru plnícím otvorem pro plnění oleje a motor se nechá běžet cca 30 minut na 1200-1300 otáček. Po uplynutí 30 minut motor vypněte a olej se snažte v co nejkratším čase vypustit pryč z motoru. BG 105 lze použít i na mechanické vyčištění sundané vany motoru štětcem. Produkt lze použít souběžně s produktem BG 109. Po aplikaci BG 105 ve spojení s BG 109, doporučuji udělat druhé kolo proplachu s BG 120.

 

Pro manuální převodovky poté doporučujeme olej Ravenol MFT-3 75W - zkontrolujte si ale normu Vašeho výrobce, případně vyhledejte vyhovující převodový olej.

Pro rozvodovky a diferenciály (ale i některé manuální převodovky) pak doporučujeme Ravenol VSG 75W-90 - zkontrolujte si ale normu Vašeho výrobce, případně vyhledejte vyhovující převodový olej.

Pro servo řízení pak Ravenol SSF

Pokud si nejste jistí nebo potřebujete naší asistenci při hledání správného maziva, neváhejte nás prosím kontaktovat:

Tel: 776036688, e-mail: prodejna@redrider.cz

Technik BG Products