Metabond Truck 5L

Akce

Novinka

Doprava zdarma

 
Metabond Truck je zušlechťovač kovových povrchů vnitřních částí motorů nákladních automobilů, lodí, zemědělských vozidel, generátorů, atd. Obsahuje keramické nanočástice (p-BN). Významně...

Zobrazit podrobnější popis

Výrobce:Metabond
Kód:ME00802

do 48 hodin

13.980 Kč

Další varianty produktu

Metabond Truck 1L

Metabond Truck 1L

Akce

Novinka

Doprava zdarma

3.290 Kč

skladem

 

Metabond Truck je zušlechťovač kovových povrchů vnitřních částí motorů nákladních automobilů, lodí, zemědělských vozidel, generátorů, atd. Obsahuje keramické nanočástice (p-BN). Významně snižuje tření a zlepšuje mazání. Určený do spalovacích motorů s nájezdem alespoň 30 tisíc km. Díky zušlechtění kovových povrchů přípravek výrazně prodlužuje životnost motoru. Přidává se do výrobcem předepsaného motorového oleje.

Neobsahuje chlór, síru, fosfor ani PTFE (Teflon). Je plně filtrovatelný. Nereaguje s olejem ani nemění jeho vlastnosti. Zkouška na čtyřkuličkovém stroji (ASTM D 2783:2003) prokazuje výrazně nižší opotřebení kovových povrchů při použití výrobku Metabond. Nezpůsobuje korozi barevných kovů.

Keramické částice se pomocí motorového oleje rozptýlí na místa namáhaná třením. Tyto částice ulpí v povrchových nerovnostech kovových ploch (válce, písty, ložiska, ozubená kola, atd.), kde díky působení tlaku vytvoří tenkou vrstvu , která tyto nerovnosti vyplaví. Tato tenká vrstva zůstává v místech namáhaných třením i po odtečení motorového oleje a tím eliminuje negativní vlivy studených startů a výrazně tak napomáhá prodloužení životnosti motoru. Zároveň kromě snížení tření také pomáhá zmírňovat netěsnost a díky tomu také obsah jedovatých látek ve výfukových plynech. Vzhledem k tomu, že keramické částice použité v přípravku Metabond Truck jsou výrazně menší než otvory ve filtrační struktuře i nejjemnějších olejových čističů, nemohou tyto filtry ucpat.